13220944_1544542612507176_2135187808060700954_n

”Engelli olarak nitelendirilen vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi için çaba harcanması, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır.
Bu bilinçle eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan, kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe kadar çok ciddi ve çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır. Bu sorunlar sadece engelli vatandaşlarımızın değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunudur.
Bu sorunları çözmek için toplumun her kademesinin ortaklaşa çalışması gereğine inanıyorum. Engelli olmanın bir kusur olmadığı herkes tarafından bilinmelidir. Engelli vatandaşlarımız için; fırsat eşitliğini tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olmamız gerekmektedir. İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, günlük hayatlarında da daha aktif bir yaşam sürmelerinin en doğal hakları olduğuna inanıyorum.

“Her türlü engel aşılır. Yeter ki insanların gönlünde ve beyinlerindeki engeller aşılsın. Biz Taşova Belediyesi olarak engelli dostu bir belediyeyiz.
Hepimiz engelli olmak için bir potansiyeliz bu nedenle toplum olarak engellilere bakış açımızı insani yönde değiştirmeliyiz. Gereken ilgi ve desteği sağlamalı ve onları yalnız bırakmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerin toplumumuzun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, Engelliler Haftası’nı kutluyorum’’

Bayram ÖZTÜRK
Belediye Başkanı