gaskiden-su-sayaclari-icin-onemli-uyari3d51057dc000e61c65f3

Belediye Başkanımız Bayram Öztürk hava sıcaklığının geceleri sıfırın altına düşmesi nedeni ile su sayaçlarını donmaya karşı vatandaşları korumaları konusunda uyardı.
 
Bunun için öncelikle açık alanlarda bulunan sayaçların kalın yün kumaş, kauçuk, sünger ya da telis parçaları ile sıkıca sarılarak muhafaza altına alınması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanımız Bayram ÖZTÜRK;
 
“Ayrıca, sayacın bulunduğu yerde muhafaza sandığı var ise muhafaza sandıklarının talaş ile doldurulması gerekir. Muhafaza sandığı içine gübre vs. konulmaması gerekir. Çünkü oksit yapıcı nemli malzemeler tesisatın ömrünü kısaltacaktır” dedi.
Donan sayaca ve tesisata hiçbir şekilde ateş tutulmaması, sıcak su dökülmemesi, bunun yerine şiddetli soğuklarda musluğun çok az bir şekilde açık bırakılarak tesisatta durgun su bırakılmaması gerektiğini hatırlatan Belediye Başkanımız Bayram ÖZTÜRK, şunları kaydetti:
 
“Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyor ise Belediye Su İşlerine müracaat edilmelidir. Gerekli tedbirlerin alınmaması halinde soğuğa karşı hassas olan su sayaçları kolayca patlayacak, gövdesi patlayan su sayacının tamir imkanı olmayacağı için hurdaya çıkacağının unutulmaması gerekir.
 
Bu hem vatandaşlar hem de ülke ekonomisi için ciddi maddi kayıplara neden olur. Vatandaşlarımızdan, bu gibi istenmeyen durumların yaşanmaması için gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ederek, bu konuda yardım için 24 saat hizmet sunduğumuzu bildirmek istiyorum” dedi.