Belediye  başkanlığı tarafından 27 Mayıs 2014  Salı günü bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Belediye toplantı salonunda saat  15.00′ de başlayan toplantıya  sivil toplum kuruluş temsilcileri, İl Genel  ve belediye meclis üyeleri, parti yetkilileri. muhtarlar, basın mensupları  ve gazetemiz yazarları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Bayram Öztürk; ”Taşova sorunlarını ortak akıl ile birlikte çözmek istiyoruz. Bu ilk toplantımız, bu toplantılamız devam edecek. Özel konulara girmek istemiyoruz. Altyapı çalışmaları sıkıntılar ile birlikte sürüyor. Sona yaklaşıldı.Yüklenici firmaya yardımcı olmamız gerekiyor. Doğalgaz ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. 2014 sonu veya 2015 başında çalışmalara başlanacak. Altyapı bittikten sonra bazı caddeler parke taşı ve çıkma asfalt ile geçici çözüme kavuşacak olup, daha sonra büyük bölümü modern  şehirlerdeki gibi asfalt yapılacak. Belediyenin 11 milyon artı faiz borcu var. Bu borcun 900 bin lirası esnafadır. Gayemiz ihmal edilen Taşova’yı yaşanabilir ve güzel bir kent haline getirmektir. Hentbolda süper lige yükselen YİBO Spor yeni yönetim kurulu oluşturularak belediye bünyesine alınacak ve maçlar Taşova’da oynanacak.2 Milyon lira su, kira gibi  çeşitli alacaklarımız var. Bunlar yapılandırılarak tahsil edilecek. Önümüzdeki yıl açılacak olan yüksekokulun yurt sorunu var. Devlet 500 öğrencinin altında olan yerlere yurt yapmıyor. Gelecek olan öğrenci ve yakınları ile yakinen ilgilenmemiz gerekiyor. Ev sahiplerinden dileğimiz makul fiyatlarla evlerini öğrencilere kiraya vermeleridir. Belediyemiz barınma konusunda ev sahipleri ile koordineli bir şekilde çalışacaktır.” dedi.

Konuşma sonunda toplantıya katılanların görüşlerine baş vuruldu;

Fazlı Kuru  ;”Geçmiş 10 yılın hesabı sorgulanacak mı?, Şaibeli  birtakım faturalardan bahsediliyor. Bunları sorgulayın , aklamaya çalışırsanız sizlerin de geçmiş dönemlerden farkınız olmaz”dedi.

CHP İlçe Başkanı Ömer Özalp; “Temizlik şirketi alacaklarına karşılık oto galerileri icra yolu ile aldı. neden aynı firma tekrar alacağı karşılığında Belediye eski binasını icraya verdi . İnce hesaplarımı var” dedi.

Taşova’nın ve ürünlerinin tanıtımı için medyadan   yeteri kadar faydalanılması dile getirildi. Toplantının devam edilmesi dilekleri ile toplantı sona erdi.

IMG_0924IMG_0925IMG_0926IMG_0927IMG_0928IMG_0929IMG_0930IMG_0931IMG_0932