15 Temmuz “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Programımızı İcra ettik
Şehir Meydanında halkımızın yoğun ilgi ve katılımlarıyla icra edilen proğram, Şehit Ferhat Bolat İlkokulu öğrencilerinin Öğretmen Kevser Akçe rehberliğinde Mehteran gösterisi ile başladı. Ömer Sayar’ın sunumuyla Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilavet edildi. İlçe Müftümüz Sayın Ferhat Koçak’ın duasının ardından açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Sayın Bayram Öztürk, 15 Temmuz gecesinin sadece bir kalkışma değil, bir işgal girişimi olduğunu, maalesef ülkemizde geçmişten günümüze kadar birçok darbe ve muhtıralara maruz kalındığını, 15 Temmuzda ise bu girişime, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere,iktidar,siyaset erbabı, akli selim tüm sivil toplum ve halk kitlelerinin canı pahasına karşı durduğunu, dur dediğini ifade ederek, bu kalkışmadan ders çıkartılması gerektiğini ifade etti. Bu gecenin, kahraman şehitlerimizi anmak, aynı zamanda bu anlamlı duruşun diri tutulması, bir daha böyle bir duruma maruz kalmamak için önemli olduğunu belirtti. Bu nedenle bir olmak,iri olmak,diri olmak, her an uyanık olmamız gereklidir,rehavete yer verilmemeli, bu lanetli fetö ihanet şebekesinin ve isbirlikçi taşeronlarının tuzaklarının bitmediğini ve bitmeyeceğini, öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki her daim çeşit çeşit saldırılara maruz kalabiliyoruz. Bu sebepledir ki her an müteyakkız bulunma zorunluğumuz var. Allah milletimizi bir daha böyle bir duruma maruz bırakmasın.Bu anlamlı,bir o kadar da değerli güne,gecemize değer veren,katılımları ile duyarlılık gösteren sizlerden Allah razı olsun diyerek herkese teşekkür etti.İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet Gökcecik, ihanet şebekesinin kalkışmasına milletimizin yaşlı, genç, çocuk demeden cansiperane duruşunun destanlaştığını belirterek, birlik ve beraberlik ruhunun önemini vurguladı.
15 Temmuz sinevizyon gösterileri,öğreci Asude Koçak’ın “Bu Vatan Kimin” şiir sunumu,yarışmalarda dereceye girenlerin ödül töreni, Meryem Sıdıka Sayar’ın türkü ve ezgilerden oluşan sunumunun ardından, T.Diyanet Vakfı İyilik Ödülü sahibi,imam-hatip Osman Gökrem’in “Tarihin Kırılma Noktası 15 Temmuz” konulu sunumları,plaket takdimi ve canlı yayın bağlantıları ile devam eden proğram 00.13’de okunan selaların ardından sona erdi.Allah milletimizi,devletimizi tüm şer odakları, fetö ve benzeri odakların şerlerinden korusun.