IMG_0618

8 Mart 2016 Salı günü saat 09.00 da Öğretmenevi yemek salonunda Kadınlar onuruna verilen kahvaltıda Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Başkan Yardımcısı Kadir Aydoğan, sivil topluk örgütlerinden temsilciler ve her kesimden bayanlar katıldı.

Kadınlar onuruna verdiğimiz bu yemekli kutlama programında konuşan Belediye Başkanımız Bayram Öztürk ;” Sizler başımızın tacısınız, tacı da olmaya da devam edeceksiniz. Hepinizi yürekten kutluyorum. Her başarılı erkeğin arkasında bir başarılı kadın vardır. Bunu da özellikle söylemek istiyorum. Gündemdeki konu hakkında kadına uygulanan işkenceleri şiddetle kınıyorum. Kadına şiddeti önlemek amaçlı kamu kurumları olarak hükümetimizin belirlediği kanunlar çerçevesinde şiddet uygulayanlar hak ettiği cezayı almaları için elimizden geleni yapacağız. Cenab-ı Allah bizleri iki eşit varlık olarak yaratmıştır.Kadın ve erkek olarak eşit haklara sahibiz..Kadının veya erkeğin birbirinden üstünlüğü yoktur.Maalesef uygulamalarda olumsuz örnekler yaşanmaktadır. Her şeye rağmen bu gün bir takım engeller aşılmış belediyemizde İş-Kur elemanı olarak çalışan bayanlarımız,devlet kurumlarında memurlarımız ,başbakanlık yapmış bayanlarımız ve bakanlarımız var.Dünya ülkelerine göre kadına önem veren bir milletiz. Tarihimizden örnekler ile toplumumuzda kadına verilen önem açısından önemlidir. Kadına seçme ve seçilme hakkı yine toplumuzda öncelik olarak yer alır.İlçemizde bile 7 mahalle muhtarından birisi kadındır bu da çok önemlidir.Daha iyi noktalar gelmek dileği ile hepinizin kadınlar gününü kutluyor. Ailenizle sağlıklı .huzurlu bir yaşam diliyorum.”dedi.

Belediye Başkanı Bayram Öztürk ,iki yıllık görev süresi içerisinde Taşova’da yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.Mart ayı sonu itibari ile Belediye düğün salonunda yapılacak değerlendirme toplantısına kadınları davet etti.

Program kadınların sohbet havasında karşılıklı soruları ile devam etti.

IMG_0621
IMG_0622 IMG_0608 IMG_0610 IMG_0612 IMG_0616