46410823_1931626030465497_3865568049272717312_n

Belediye Başkanımız Bayram Öztürk, Soba Zehirlenmeleriyle İlgili Uyarılarda Bulundu.

Belediye Başkanımız Bayram ÖZTÜRK, yaptığı açıklamada, bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba, şofben, baca zehirlenmeleri hemen her yıl kış aylarında özellikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaştığını belirtti.

Tatsız, renksiz, kokusuz olması ve tahriş etme özelliğinin olmaması nedeni ile fark edilmeyen karbonmonoksit gazının ölümlere sebebiyet verdiğinin altını çizen Belediye Başkanımız Bayram ÖZTÜRK, şunları kaydetti:

“İlçemize doğal gazın gelmesi ile hanelerimizin %65’i doğal gazla ısınma imkanına kavuştu. İnşallah ileriki zamanlarda bu sayıyı artırır ve daha rahat ısınma imkanına kavuşmuş oluruz. Bütün bu olumlu gelişmelere rağmen elbetteki hala ısınma aracı olarak soba kullanılmaktadır. Sevdiklerimizin can güvenliği bizim için her şeyden önce gelir. Her konuda olduğu gibi zehirlenme konusunda da alacağımız basit tedbirlerle hayatımıza mal olacak hataların önüne geçebiliriz. Kaliteli kömür kullanımı, sobaların usulüne göre yakılması, boru ve bacaların nizami olması, soba bacalarının temizlenmesi, ev ve iş yerlerinde havalandırma sistemlerinin bulundurulması ve uyumadan önce sobanın içindeki odun ve kömürün sönmesinin beklenmesi gerekir. Hemşerilerimizin daha dikkatli olmasını ve karbonmonoksit zehirlenmeleri konusunu hafife almamasını diliyoruz” dedi.