Fetih ve Gençlik konulu konferans düzenlendi

İlçemizde Fetih ve Gençlik konulu konferans düzenlendi.

İlçe Müftülüğü tarafından, İstanbul’un Fethi’nin 561. yıl dönümü nedeniyle müftülük salonunda yapılan konferansın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Harun Yılmaz, fetih kavramının önemli bir kavram olduğunu söyledi.

Fethi ifade eden ayetler olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

“Geçmişteki İslam devletleri günümüze kadar değişik zamanlarda değişik mekanları fethetmişlerdir. En başında Mekke’nin fethi geliyor. Peygamber Efendimiz fethediyor. Onun için Peygamber Efendimiz kendinden sonra yapılacak olan fetihlere de örnek teşkil etmiştir. İslam tarihindeki bütün fetihlerin temelinde o yeri işgal etmek, sömürmek, kültürünü yıkmak değil imar etmek, güzelleştirmek, o yörenin insanına güzellik sunmak vardır.”

Konferansın devamında araştırmacı Osman Tuncel katılımcılara Fetih ve Gençlik konusunda geniş bilgiler verdi.